Alles voor jouw project

Altijd scherp geprijsd

Compleet en vakkundig advies

Van sloop tot realisatie

Incl. btw Excl. btw
Terug

Diamant Tegelboren: De Beste Keuze voor Iedere Tegelklus.

Diamant Tegelboren: De Beste Keuze voor Iedere Tegelklus.

Bij het boren in harde materialen zoals tegels, natuursteen of graniet is het gebruik van diamant tegelboren onmisbaar. Deze boren zijn extreem hard en duurzaam, wat ze ideaal maakt voor het maken van nauwkeurige gaten in verschillende materialen. Of je nu kleine gaten moet boren voor accessoires of grotere gaten voor leidingen en afvoeren, diamantboortjes bieden een veelzijdige oplossing. Maar hoe kies je de juiste maat en gebruik je deze boren effectief?

Waarom kiezen voor diamant tegelboren?

Diamant tegelboren zijn ontworpen om door zeer harde materialen te boren zonder schade aan de tegel te veroorzaken. Hun robuustheid maakt ze perfect voor diverse toepassingen, zoals het installeren van sanitaire voorzieningen, waterleidingen of het monteren van stopcontacten. Dankzij de lange levensduur en nauwkeurigheid van deze boren kun je snel en efficiënt werken.

Diamant tegelboren voor haakse slijpers en boormachines

De meeste diamant tegelboren zijn te gebruiken in combinatie met een haakse slijper met een M14-aansluiting. Als je liever een boormachine gebruikt, kun je met een M14 naar HEX-adapter de boor eenvoudig bevestigen. Dit biedt flexibiliteit, afhankelijk van de klus en het gereedschap dat je bij de hand hebt.

Waxgekoelde droogboren voor tegels

Maxifix diamant tegelboren zijn speciaal ontworpen voor droog gebruik, zonder dat waterkoeling nodig is. Deze boren zijn voorzien van een waxvulling die tijdens het boren smelt en de boor koelt, wat de levensduur van de boor aanzienlijk verlengt. Voor kleinere boren kun je ook Maxifix Cooling Wax gebruiken voor extra koeling bij hoge toerentallen.

Welke maat diamant tegelboor heb je nodig?

Bij het kiezen van de juiste maat diamantboor is het belangrijk om rekening te houden met het type klus:

  • 6 tot 12 mm: Ideaal voor het boren van kleine gaten, bijvoorbeeld voor het monteren van haakjes of kleine accessoires.
  • 20 tot 27 mm: Geschikt voor het boren van gaten voor cv- of waterleidingen.
  • 35 tot 45 mm: Gebruik een 35 mm boor voor badkamerkranen of een 45 mm boor voor afvoergaten in keukenbladen of badkamerafvoeren.
  • 50 tot 75 mm: Voor grotere afvoergaten en het installeren van stopcontacten en schakelaars. Een 75 mm boor wordt vaak gebruikt voor middelgrote afvoeren, zoals een wasbak.

Hoe gebruik je een diamantboor voor tegels?

Het gebruik van een diamant tegelboor is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Als je een haakse slijper gebruikt, heb je mogelijk een M14 naar HEX-adapter nodig om de boor op een boormachine te kunnen gebruiken. Volg de onderstaande stappen voor een perfect resultaat:

  1. Boren met een natboor: Gebruik een natboor wanneer je extra koeling nodig hebt. Boor zonder klopfunctie en gebruik water om de boor en het materiaal koel te houden.
  2. Boren met een droogboor: Bij droogboren zorgt de wax in de Maxifix boren voor voldoende koeling. Maak tijdens het boren een lichte roterende beweging om de warmte te verdelen en de levensduur van de boor te verlengen.

Conclusie: De beste diamant tegelboren voor jouw klus

Het kiezen van de juiste maat en het juiste type diamant tegelboor is cruciaal voor het succes van je tegelproject. Of je nu kleine bevestigingsgaten moet maken of grotere gaten voor leidingen en afvoeren, Maxifix diamant tegelboren bieden de precisie en duurzaamheid die je nodig hebt. Bekijk ons assortiment diamant tegelboren voor de beste boren voor jouw klus.