Alles voor jouw project

Altijd scherp geprijsd

Compleet en vakkundig advies

Van sloop tot realisatie

Incl. btw Excl. btw
Terug

Welke Tegellijm Kies Ik voor Mijn Tegelklus? De Complete Gids.

Welke Tegellijm Kies Ik voor Mijn Tegelklus? De Complete Gids.

Het kiezen van de juiste tegellijm is cruciaal voor een professioneel resultaat bij het leggen van tegels. Of je nu binnen of buiten tegels legt, het is belangrijk dat je een lijm kiest die past bij de ondergrond, de locatie en het type tegel. In deze blog leggen we uit welke tegellijm je nodig hebt en hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus.

Waarom is de juiste tegellijm belangrijk?

Een goede tegellijm zorgt ervoor dat je tegels stevig blijven zitten en bestand zijn tegen slijtage. Of je nu keramische tegels, natuursteen, of andere soorten tegels legt, de juiste lijm voorkomt problemen zoals scheuren, losse tegels of ongelijke oppervlakken. De keuze van de tegellijm hangt af van de omgeving waarin je werkt (binnen of buiten), het type tegel, en de ondergrond.

FLX+ Superfix 120 C2TE: De beste keuze voor grote tegels

De FLX+ Superfix 120 C2TE is onze beste tegellijm en speciaal ontworpen voor het verlijmen van grote tegels, zowel binnen als buiten. Deze tegellijm is extra flexibel, wat het perfect maakt voor grote tegels die extra stabiliteit en hechting vereisen. Dankzij de flexibiliteit is de lijm bestand tegen krimp en uitzetting door temperatuurverschillen, waardoor het ook ideaal is voor buitenomgevingen zoals terrassen.

De Superfix 120 is ook vorstbestendig en kan gebruikt worden op een breed scala aan ondergronden, zoals beton en cement, wat zorgt voor een langdurige en sterke hechting.

FLX+ Multifix 110 C2T: Flexibele oplossing voor binnen- en buitengebruik

De FLX+ Multifix 110 C2T is een veelzijdige tegellijm die geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze lijm is perfect voor zowel vloeren als wanden en kan gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is ook uitstekend geschikt voor vloerverwarming, omdat het flexibel genoeg is om kleine bewegingen in de vloer op te vangen.

Deze tegellijm is snel drogend en biedt een stevige hechting, waardoor het een populaire keuze is voor verschillende tegelprojecten.

FLX+ Multifix 115 C2T: Voor keramische tegels en natuursteen

Als je werkt met grote keramische tegels of natuursteen, is de FLX+ Multifix 115 C2T een uitstekende keuze. Deze tegellijm is speciaal ontworpen voor het verlijmen van grotere tegels en natuursteen, zowel binnen als buiten. De flexibele eigenschappen maken het ideaal voor gebruik op oppervlakken met vloerverwarming en in ruimtes waar temperatuurwisselingen kunnen optreden.

De Multifix 115 biedt ook een lichte egaliserende werking, wat helpt om de onregelmatigheden van natuursteen op te vangen, en het is vorstbestendig voor buitentoepassingen.

Wat heb je nodig voor het verlijmen van tegels?

Naast de juiste tegellijm heb je ook de volgende materialen nodig om je klus succesvol uit te voeren:

  • Lijmkam: De vertanding van de lijmkam moet afgestemd zijn op het formaat van de tegels. Voor kleine tegels gebruik je een lijmkam met een kleinere vertanding (6 mm), terwijl voor grotere tegels een grotere vertanding (9 mm tot 12 mm) nodig is.
  • Voegmiddel: Zodra de tegellijm volledig is uitgehard, kun je de tegels voegen. Voor keramische tegels gebruik je standaard voegmiddelen, maar voor natuursteen kies je een waterdicht voegmiddel om verkleuring te voorkomen.

Extra tips voor het gebruik van tegellijm

  1. Buttering en Floating techniek: Breng tegellijm aan op zowel de ondergrond als de achterkant van de tegels om luchtbellen te voorkomen en een goede hechting te garanderen.
  2. Gebruik bij vloerverwarming: Zorg ervoor dat je altijd een flexibele tegellijm, zoals de FLX+ Multifix 110 of 115, gebruikt wanneer je werkt met vloerverwarming.
  3. Weersomstandigheden: Werk je buiten? Let dan op de weersomstandigheden. Vermijd extreme kou of hitte tijdens het aanbrengen van de tegellijm.

Conclusie: Welke tegellijm is geschikt voor jouw klus?

De juiste keuze van tegellijm is essentieel voor een duurzaam resultaat. Voor grote tegels en projecten waarbij flexibiliteit vereist is, raden we de FLX+ Superfix 120 C2TE aan, onze beste tegellijm. Voor kleinere projecten binnen en buiten kun je kiezen voor de FLX+ Multifix 110 C2T, terwijl de FLX+ Multifix 115 C2T perfect is voor grote keramische tegels en natuursteen.

Wil je meer weten over de beste producten voor jouw tegelproject? Bezoek onze webshop voor tegellijmen en gereedschappen en ontdek ons brede assortiment.