Alles voor jouw project

Altijd scherp geprijsd

Compleet en vakkundig advies

Van sloop tot realisatie

Incl. btw Excl. btw
Terug

Een Blinkend Schone Badkamer: 5 Tips voor een Snel Resultaat

Een Blinkend Schone Badkamer: 5 Tips voor een Snel Resultaat

Het schoonmaken van de badkamer is voor velen geen favoriete bezigheid. Toch is het essentieel om je badkamer goed schoon te houden, zowel om hygiënische redenen als om de levensduur van je sanitair en badkamerinventaris te verlengen. Wil jij ook graag dat je badkamer er altijd blinkend schoon uitziet zonder er teveel tijd aan kwijt te zijn? In deze blog delen we vijf handige tips om je badkamer eenvoudig en snel schoon te maken.

  1. Gebruik lauwwarm water en een droge doek

Een van de beste manieren om je badkamer schoon te maken is met lauwwarm water en een schoonmaakmiddel. Gebruik eerst een natte doek met dit mengsel om oppervlakken zoals je wastafel, kraan, en douchewand af te nemen. Zorg er daarna voor dat je een droge doek gebruikt om water- en zeepresten te verwijderen. Dit voorkomt strepen en kringen, vooral op glanzende oppervlakken zoals kranen en douchekoppen. Een simpele maar effectieve tip voor een stralend resultaat!

  1. Schoonmaakazijn voor tegels

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van veel badkamers, zowel op de vloer als tegen de wanden. Na verloop van tijd kunnen de tegels vies worden en zich bedekken met een laagje kalk, vooral in vochtige omgevingen. Een eenvoudige manier om je badkamertegels schoon te maken is door schoonmaakazijn te gebruiken. Meng schoonmaakazijn met lauwwarm water en doe dit in een spuitfles. Spray het mengsel over de tegels en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik vervolgens de zachte kant van een schuursponsje om de tegels schoon te wrijven. Je tegels zullen er weer als nieuw uitzien!

  1. Voegen schoonmaken met een tandenborstel

Niet alleen de tegels, maar ook de voegen tussen de tegels worden na verloop van tijd vies. De voegen verliezen hun originele kleur en zien er grauw uit. De ideale oplossing hiervoor is een tanden- of nagelborstel. Met deze kleine borstels kun je gemakkelijk bij de voegen komen en deze grondig schoonmaken. Voor een nog beter resultaat kun je een mengsel van zuiveringszout en water gebruiken om hardnekkig vuil en schimmel te verwijderen. Dit is een eenvoudige manier om je voegen schoon te maken en je badkamer er weer fris uit te laten zien.

  1. Voorkom een stinkende afvoer

De afvoer van je douche of wastafel kan na verloop van tijd een onaangename geur gaan afgeven. Hoewel de zichtbare delen van je badkamer vaak goed worden schoongemaakt, wordt de afvoer nog wel eens over het hoofd gezien. Gelukkig is het eenvoudig om dit probleem te verhelpen. Meng een deel zuiveringszout met twee delen azijn en giet dit mengsel door de afvoer. Laat het ongeveer een half uur inwerken en spoel het daarna door met heet water. Dit zal nare geurtjes elimineren en je afvoer fris houden.

  1. Schoon toilet met een vaatwastablet

Een verrassende, maar effectieve tip voor het schoonmaken van je toilet is het gebruik van een vaatwastablet. Plaats een vaatwastablet in de toiletpot en laat het enkele uren inwerken (zonder door te spoelen). Aan het einde van de dag of de volgende ochtend trek je het toilet door, en je zult merken dat al het vuil en kalk is verdwenen. Deze eenvoudige methode zorgt ervoor dat je toiletpot schoon blijft, zonder dat je agressieve schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken.